Bestrating fotograferen in de stad
Als ergens in Nederland mooie stedelijke projecten zijn gerealiseerd, zijn vaak foto’s nodig.
Stedelijk landschap verandert. En bedrijven zijn vaak verantwoordelijk voor mooie producten. Stel je hebt hieraan je steentje bijgedragen. Dan zoek je een fotograaf die ervaring heeft in het fotograferen van het eindresultaat. Je kunt mooie foto’s inzetten om te laten zien dat je bestrating goed, functioneel en toekomstbestendig is. Waarbij ook minder stenen nodig zijn, dit zorgt voor afwatering, koelte en sfeer.
Ik kan dit goed in beeld brengen, en daarbij gebruik ik fotografie en video, ook met een drone. Op dit moment werk ik voor de marktleiders in dit vakgebied. Daar ben ik heel trots op. Op mijn foto’s spelen mensen ook een rol, zij bewegen zich in het stedelijk gebied.
Als je echt goede en ook snel bruikbare foto’s of video’s van stedelijk landschap wilt laten maken, bel mij.
Snelle snapshots?
De stedelijke ruimte is een dynamische omgeving. Elk moment van de dag geeft een andere lichtval, ook menselijke aanwezigheid speelt een rol.
Om goede foto’s van bestrating te maken is voorbereiding essentieel. Mijn planning is vaak dat ik eerst overleg met betrokkenen. De productmanager of accountmanager van de steenfabriek kent de product specificaties en product kenmerken. De stedelijk landschaps architect weet de opzet van de locatie, en belangrijke uitgangspunten. Daarna kijk ik zelf naar het product, en naar de omgeving. Want de directe omgeving is de achtergrond. Voor een goede foto spelen de gebouwen in de achtergrond mee. En bij bestratings foto’s is het licht ook heel belangrijk. Plat licht op de grond is heel anders dan strijklicht. En direct zonlicht is ook niet altijd mooi.
Om de bestrating goed in beeld te krijgen is het standpunt van de fotograaf het volgende waarop gelet moet worden. Je kunt een straat vanuit ooghoogte fotograferen, maar het kan zeer interessant zijn om een veel hoger perspectief, of juist veel lager perspectief te proberen. Vaak worden het dus geen snelle snapshots!
Gemaakte foto’s uitzoeken en afleveren.
Als de foto’s zijn gemaakt komt het er op aan om de beste foto’s uit te zoeken. Kiezen van foto’s is belangrijk, elke foto moet “mooi” zijn. Maar ook nu wordt ook weer gekeken naar diverse aspecten. Bijvoorbeeld: Komt bij deze foto van de bestrating het idee van de landschaps architect naar voren?
Gelukkig heb ik ruime ervaring in fotograferen in buitenruimtes. Daarom kan ik relatief snel werken, en door mijn ontspannen aanwezigheid op straat krijg ik vaak extra spontaniteit bij de aanwezige mensen. Ik zie ook vaak extra mogelijkheden, zoals fotograferen vanaf hoge gebouwen, en avond fotografie.
Uiteindelijk verschijnen de foto’s in brochure’s en op diverse online kanalen. Behalve bij de betrokken opdrachtgever komen de foto’s ook regelmatig op architecten website’s.
Zie de foto’s ook op Architectenweb en bij het ontwerp bureau Echo Urban Design.